Barion Pixel

Samsung One UI 6 frissítése érkezik hamarosan

A cikk olvasásának ideje:

okt 27, 2023 | Hírek | 0 hozzászólás

Samsung One UI 6?

Samsung One UI 6 frissítés a Android 14-gyel érkezik, mint a Samsung legújabb kezelőfelülete. Jóval karácsony előtt, ami újdonságnak számít a gyártótól. Elsőként a zászlóshajók kapják meg természetesen, ami jelen esetben a Samsung Galaxy S23 és az S23+ valamint S23 ultra. Elsőként Németországban elérhető a 3050 MB-es frissítés (azok számára, akik béta teszten részt vettek). Akik viszont a 13-as Androidról frissítenek, 2 – 3 GB-es méretű adatthalmazzal érdemes számolniuk.

One UI 6 frissítés mikor érkezik?

A nyílt béta verzió tesztelése 10.30-án lezárult, így hamarosan érkezik sorban a stabil verzió frissítése a Samsung telefonjaira. A napokban már el is indult a frissítés.

Samsung One UI 6

Frissítés előtti tippek:

A frissítés automatikusan megjelenik az értesítési sávban. Ha manuálisan szeretnénk elindítani a Beállítások>Szoftverfrissítés menü pont alatt tudjuk megtenni. Amennyiben biztosra szeretnénk menni, hogy a frissítés folyamán semmilyen kár nem keletkezik az adatainkban, érdemes lehet biztonsági mentést csinálni. Nem fontos, ezt a lépést felétlen megtennünk, hiszen zökkenőmentes szokott lenni és nem jár adatvesztéssel, de biztos, ami ziher alapon. A művelet megkezdése előtt javasolt minimum 50%-os akkumulátor töltöttséggel nekivágni.

Samsung One UI 6 vezérlőközpont

Samsung One UI 6 főbb változásai:

Vezérlőközpont kezelése:

Sajnos, ami a One 5.1-gyel érkezett, egykézzel könnyen kezelhető felület most az új frissítéssel gyakorlatilag eltűnik. Az Újjal inkább 2 kézzel vezérelhető központ marad. A vezérlő szerkesztése is megváltozott több szempontból is, a legérdekesebb a szerkesztés esetén beugró gyorsbeállítások.

Vezérlőközpont:

A One UI 5-höz képest a UI 6-ban már kicsit tagoltabb a vezérlőpult, amit ezentúl a jobb sarkot megérintve érünk el. A felület tetején helyezkedik el külön panelekben a Bluetooth és a Wifi gombok, középen pedig a többi funkció, valamint alul a képernyő fényére és az éjszakai üzemmód. A ceruza ikonra nyomva könnyedén testre szabhatjuk, mégpedig több funkciót hozzáadva vagy cserélve a középső panelben.

Gyors beállítások:

Általában, ha a záróképernyőn megérintjük a kijelzőt csak a gyors beállítások jönnek elő a képernyő tetején. Ha azonban lehúzzuk az ujjunkat egyből hozzáférünk a Vezérlőközponthoz. Viszont a One UI 6-ban lehetőségünk van beállítani, hogy egyből a vezérlőpultot érjük el, így egy mozdulatot spórolhatunk. Ezáltal a bal oldali sarokban érjük el a gyors beállításokat.

Repülő üzemmód:

Repülő üzemmód bekapcsolása esetén, megjegyzi a készülék, hogy melyik kapcsolatok (wifi, bluetooth) voltak bekapcsolva a mód előtt és deaktiválás esetén visszakapcsolja őket.

Zene és értesítések:

A zene lejátszó panel immár nagyobb méretben jelenik meg az értesítéseknél és még egy animációt is kapunk hozzá, ami hullámzik, ha hallgatunk egy számot. Az értesítések pedig jobban tagoltak lesznek az előző rendszerhez képest kicsivel több helyet hagyva egymás közt. Ezáltal több képernyő területet foglalva el, még is könnyen átlátható.

Samsung One UI 6 záróképernyő

Samsung One UI új betűtípusa:

Ez bizonyos értelemben az alkalmazásokat is érinti, amik előtt idáig a Samsung Galaxy név szerepelt, már nem tartalmazzák ezeket az előtagokat. Ráadásul az appok neveiben a betűk közti szünet is csökkent.

Drag and Drop:

Az ikonoknál már működik a Drag and Drop funkció, azaz ha hosszan rajta tartjuk az ujjunkat a másik kezünkkel/ujjunkkal pedig tudunk lapozni az oldalak között, így nem kell a képernyő széléhez vinni az ikont mint eddig.

Widgetek és időjárás:

Az időjárás alkalmazás megváltozott, már nagyobb eséllyel jósolja meg az előrejelzést. Sok új elemmel bővült. A Widgetet akár egy kamera funkcióhoz is hozzá lehet rendelni, így kvázi egy méreteiben változtatható parancsikont kapunk.

One UI 6 óra

Záróképernyő:

A záró képernyőn megjelenik az óra, azonban, ha elkezdjük testre szabni One UI 6 alatt 1-gyel több opció jelenik meg és 3-mal több betűtípus. Nem csak átméretezhető most már, de egy bizonyos területen pozícionálni is tudjuk.

One UI 6 után a Galéria:

Galéria:

A galéria alkalmazás új funkciókkal bővült. Például, ha egy képet megnyitunk rajta keresztül, egy új információs gomb-ot érünk el felfelé legyintéssel. Önmagában ez még nem újdonság, viszont az új rendszer alatt több javaslatot kínál többek között portréra alakítást, átdolgozást és tárgyeltávolítást. A szerkesztési felületet is kicsit át dizájnolták, a jobb oldali három pötty-öt most már bal oldalt egy 4 pöttyös menü pont alatt érjük el. Így sokkal letisztultabb képet ad a menü.

Matricák:

A One UI 6 frissítéstől a képeken egy adott dolgot például egy kutyát kijelölve (hosszan rajta tartva az ujjunkat) matricává alakíthatunk vagy szerkeszthetjük a Samsung AI asszisztens segítségével és használhatjuk az üzenetküldő alkalmazásokban is.

Áthelyezés az albumok között:

Az ikonoknál említett Drag and Dropp itt is működik az albumok váltása közben, könnyebben áthelyezhetjük vele az egyik képet egy másik mappába.

Samsung One UI 6 új Studió:

A galéria funkciói közé bekerült a Stúdió alkalmazás, amely segítségével videókat vághatunk össze, gyorsíthatunk, feliratozhatunk, kép arányt állíthatunk viszont egyelőre csak maximum Full HD-ban képes rá. Könnyedén szerkeszthetünk képeket is, szabad kézzel vagy gépi kijelöléssel tüntethetjük el a nem kívánt részt a képről, legyen az egy személy vagy tárgy.

Samsung One UI 6 Kamera változások:

Kamera újdonságok:

Térjünk is át a képekről a kamera alkalmazást, ami szintén tartogat új meglepetéseket. A kamera alkalmazást megnyitva a fenti menüben képesek vagyunk váltani a felbontások között.

Új ikont kaptak a következő funkciók: mozgófénykép, szűrők, Videóknál: szuperstabil mód, felbontás és képkocka váltás, ami kifejezetten előnyös lett. További lehetőségek a beállítások-ban érhetőek el, ahol az automatikus fps-nél több választható opciót kínál.

Kaptunk egy haladó intelligencia menü pontot, ahol 3 verzió közül választhatunk képminőség szerint, ezek a következőek. A Maximális: A legjobb felbontással ebben az opcióban készülnek a képek így lassabban készülnek el a képek. A Minimális: gyors képek egymás után, ennek hátránya, hogy nem lesznek optimalizálva. A Közepes: Gyorsabb képek, mint a maximálisnál, kevés optimalizálással.

Vízjelek:

A vízjelet is sokkal testre szabhatóvá teszi a One UI 6 frissítés, fentre, lentre vagy éppen középre állíthatjuk. Ez még nem minden ugyanis lehetőségünk van rá, hogy mit tartalmazzon: időpontot vagy dátumot vagy pedig mind a kettőt.

Dokkumentumok szkennelése:

A kamerán belül egy külön dedikált gombot kapott, így gyorsabbá és könnyebbé téve a kép készítést. Az eddigi dokumentum szkenneléshez képest, ahol is külön fel kellett ismernie a felületet és optimalizálnia a képet, vagy is 2 kép készítése között több idő telt el. Ezt a folyamatot hivatott egyszerűsíteni a dedikált gomb.

Autó Szkennelés:

Egy új kamera funkció érhető el a dokumentumok szekkenéls menü ponton belül, ami az autó szkennélsre hallgat. Minden dokumentumot és írásos felületet felismer és automatikusan képet csinál róluk, a nélkül, hogy az exponáló gombra kellene nyomnod.

One UI 6 frissítés új opciók:

Samsung One UI 6 hatásai:

A One UI 6 frissítésnek köszönhetően a Samsung fiók profil képe nagyobb az új rendszerben. Az e-mail címet már nem jeleníti meg kicsillagozva és az új betűtípus itt is tetten érhető például a javaslatoknál vastagabb megjelöléssel. Az akkumulátor adatai menü pont közvetlenül a kijelző beállításai alá kerültek a sorban. Így ha szeretnéd beállítani a 85%-os töltést vagy beállítani a töltési sebességet, nem kell a menü aljáig legörgetni.

Értesítések sorrendje:

A One UI 6 frissítésnek köszönhetően az értesítéseket a beállításokon belül két féle rendezésbe szedhetjük, az egyik az idő a másik pedig a prioritás. Így a továbbiakban e szerint jelenik meg.

Samsung One UI 6 autóblokk

Adatvédele:

A One UI 6 frissítéssel egy új funkció, amely az Autó Blokkoló névre hallgat még ha furán is hangzik. Ezt érdemes bekapcsolni, főleg, ha olyan személynek adjuk oda a telefonunkat, aki nincs tisztában az interneten jelen lévő kéretlen veszélyekkel. Hiszen a funkció blokkolja a jóvá nem hagyott forrásokból való telepítéseket. Az usb porton keresztül érkező parancsokat és szoftver frissítéseket. Valamint az üzenet küldő alkalmazásokban azokat a képeket/file-okat, amelyek kártékonyak lehetnek.

Samsung One UI 6 Összegzés:

A vezérlő központ új kialakítása nem biztos, hogy mindenki számára kedvelt újdonság lesz. Viszont rengeteg helyen több lehetőséget kaptunk a testre szabásra és több beállítási lehetőségre. Ha valami kimaradt volna a fentiekből azt a Beállítások> Tippek menü pont alatt részletes leírja a gyártó.

Samsung One UI 6 készülék lista:

Galaxy S széria:

– Galaxy S 23 Ultra

– Galaxy S 23 +

– Galaxy S 23

– Galaxy S 23 FE

– Galaxy S 22 Ultra

– Galaxy S 22 +

– Galaxy S 22

– Galaxy S 21 FE

– Galaxy S 21 Ultra

– Galaxy S 21 +

– Galaxy S 21

Galaxy Z széria:

– Galaxy Z Fold 5

– Galaxy Z Flip 5

– Galaxy Z Fold 4

– Galaxy Z Flip 4

– Galaxy Z Fold 3

– Galaxy Z Flip 3

Galaxy A széria:

– Galaxy A73

– Galaxy A72

– Galaxy A54

– Galaxy A53

– Galaxy A52 (A52 5G, A52S)

– Galaxy A34

– Galaxy A33

– Galaxy A24

– Galaxy A23

– Galaxy A14

– Galaxy A13

– Galaxy A04S

Galaxy M széria:

– Galaxy M54

– Galaxy M53 5G

– Galaxy M33 5G

– Galaxy M23

Galaxy F széria:

– Galaxy F54

– Galaxy F23

– Galaxy F14 5G

Galaxy Xcover széria:

– Galaxy  Xcover 6 Pro

Galaxy Tab széria:

– Galaxy Tab S9 Ultra

– Galaxy Tab S9 +

– Galaxy Tab S9

– Galaxy Tab S8 Ultra

– Galaxy Tab S8 +

– Galaxy Tab S8

Többségében ezekre a modellre érkezik az új kezelőfelület, azonban lehetnek modellek, amik nem szerepelnek a listán és még is megkapják a frissítést hiszen, nem teljes és a Samsung hivatalosan nem erősítette meg. Forrás: Sammobile

Forrás: GSMarena

Addig is nézd meg Samsung kínálatunkat:

Samsung One UI 6 frissítés

A cikk olvasásának ideje:Samsung One UI 6 frissítés a Android 14-gyel érkezik, mint a Samsung legújabb kezelőfelülete. Jóval karácsony előtt, ami újdonságnak számít a gyártótól. Elsőként a zászlóshajók kapják meg természetesen, ami jelen esetben a Samsung Galaxy S23...

Oppo Find N3 Flip telefon

A cikk olvasásának ideje: 7 percOppo Find N3 Flip telefonjával a kagylótelefonok piacán kiéleződött a verseny - a hét elején az Oppo behozta az N3 Flipet elsőként még csak az indiai piacra, később pedig Európában is várható, erről még nincs pontos információ.A flip...

Oppo Find N3 összecsukható telefon

Oppo Find N3 összecsukható telefon Kínán kívülCikk olvasásnak ideje: 10 percAz Oppo Find N3 összecsukható telefon a kínai piacon kívűl globális verzióval jelentkezik, rögtön kettővel is. Sikerül neki eleget tenni a kihívásnak? Az Oppo Find N3 követi a rövidebb és...

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ első tapasztalatok

A cikk olvasásának ideje: 12 percEurópában ezen a héten mutatták be a Xiaomi új csúcs készülékét. Néhány hete a Redmi Note 12 Pro+-t használjuk, és a részletes áttekintésünk már a láthatáron van, de úgy gondoltuk, hogy előre megosztjuk a telefonnal kapcsolatos...

Redmi Note 12 sorozat Európában

A cikk olvasásának ideje: 8 percNégy Redmi Note 12 modellel érkezik az európai piacra – íme a névsor, mely modellek és mennyiért várhatóak. A tetejétől kezdve a Redmi Note 12 Pro+, a Note 12 Pro és a Note 12, valamint egy vadonatúj, csak 4G-t támogató modell, szintén...

Oppo Find X6 Pro

Cikk olvasásnak ideje: 10 percMegérkezett a vadonatúj Oppo Find X6 Pro áttekintésre. A telefon dobozában van egy szép tok, ami a telefon vegán bőr hátlapját utánozza, egy 100 W-os töltővel, egy SIM-eszközzel és természetesen egy USB kábellel. Szerencsére a...

Újdonságok a Xiaomi 13 szériáról

Cikk olvasásának ideje: 5 percA Xiaomi 13-as sorozat bemutatását elhalasztották, eredetileg december 01.-ére volt beharangozva. Így viszont a több részlet is napvilágot látott, mint például a kamera, a RAM és a tárhely specifikációi a közelgő zászlóshajó kategóriájú...

Xiaomi Redmi Note 12 Pro

Cikk olvasásának ideje: 5 percKezdjük a Xiaomi Redmi Note 12 Pro-val, mivel ez a sorozat kulcsa. 6,67 hüvelykes, 120 Hz-es OLED kijelzővel (10 bites panel, Dolby Vision) van felszerelve, és a Dimensity 1080 (egy továbbfejlesztett 920, aminek az oka pillanatokon belül...

Motorola RAZR 2022 Bővebben

MOTOROLA RAZR 2022 BővebbenHamarosan hazánkban is debütál a Motorola új 3. generációs összecsukható okostelefonja. Zászlóshajóhoz mérten Snapdragon 8+ Gen 1 hajtja meg a telefont. Ezzel az eszközbe belekerült az Android legerősebb jelenlegi processzora. A kijelző...

Samsung One UI 5.0 frissítés

A Samsung rengeteg újdonságot pakolt bele ebbe a frissítésbe, amit 2022.október 24.-én meg is kezdett. Első körben természetese a zászlóshajó kapja meg a Galaxy S22-es széria. Utána hónapokra lebontva a többi. Részletesen ezt a cikk alján találod.Ha címszavakban...
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket tartalmaz. Az oldal használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. View more
Cookies settings
Elfogadom
Elutasítom
Adatkezelési Tájékoztató
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Cookie-k (sütik) kezelése

1. Az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k”, „biztonsági cookie-k”, „Szükségszerű cookie-k”, ”Funkcionális cookie-k”, és a „weboldal statisztikájának kezeléséért felelős cookie-k” használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől. 2. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok 3. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett. 4. Az adatkezelés célja: A felhasználók azonosítása és a látogatók nyomon követése. 5. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:
Süti típusaAdatkezelés jogalapjaAdatkezelés időtartama
Munkamenet sütik (session)  Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdéseA vonatkozó látogatói munkamenet lezárásáig tartó időszak  
Állandó vagy mentett sütik  Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdéseaz érintett törléséig
Statisztikai, marketing sütikAz elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése1 hónap - 2 év
6. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő. 7. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt. 8. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van. 9. A legtöbb böngésző, amelyet felhasználóink használnak, lehetővé teszi annak beállítását, hogy mely cookie-kat kell menteni és lehetővé teszi, hogy (meghatározott) cookie-k újra törlésre kerüljenek. Amennyiben Ön a cookie mentését meghatározott weboldalakon korlátozza vagy harmadik fél cookie-jait nem engedélyezi, úgy ez bizonyos körülmények között oda vezethet, hogy weboldalunk többé nem használható teljes egészében. Itt talál információkat arra vonatkozóan, hogy a szokásos böngészők esetében hogyan tudja a cookie beállításokat testre szabni: Google Chrome (https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu) Internet Explorer (https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Firefox (https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn) Safari (https://support.apple.com/hu-hu/guide/safari/sfri11471/mac)

Google Ads konverziókövetés használata

 1. A „Google Ads” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).
 2. Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.
 3. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.
 4. Minden Google Ads ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az Ads ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.
 5. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az Ads konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.
 6. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.
 7. További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el:  https://policies.google.com/privacy

A Google Analytics alkalmazása

 1. Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.
 2. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.
 3. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.
 4. A Google Analytics keretein belül a Felhasználó böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a Felhasználó a böngészőjének megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy ennek a honlapnak nem minden funkciója lesz teljes körűen használható. Megakadályozhatja továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Felhasználó weboldalhasználattal kapcsolatos adatait (beleértve az IP-címet is), ha letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu
Save settings
Cookies settings